ROYAL STEAK-HOT STONE RESTAURANT

Despre gatitul pe piatra incinsa:

Istoria ne-a dezvaluit cum, inca din trecutul indepartat, omul a fost astfel construit incat sa consume atat carne, cat si legume proaspete. Inca de acum cateva mii de ani, pentru a-si satisface dorinta de carne, s-a inceput prepararea acesteia in modul cel mai primordial posibil – pe pietre incinse – si nu la foc direct.

Astfel, gatitul pe piatra este o foarte veche traditie, piatra pastrand gustul si aroma alimentelor.

Chiar si in ziua de astazi, acest mod de preparare al alimentelor este considerat a fi cel mai sanatos. Neavand in compozitie materii nocive corpului uman, pietrele incinse sunt excelente in prepararea carnii fara adaosuri de grasimi si uleiuri, in sistem dietetic, la temperaturi inalte, in maxim 10 minute.

De asemenea, vine si in ajutorul digestiei. Gatite sanatos, in suc propriu si fara grasimi, sortimentele preparate sunt transformate in bucate minunate, usor digerabile si, in continuare, extrem de gustoase.

Pietrele de gatit, au calitatea de a rezista la temperaturi inalte, de a distribui uniform caldura in toata masa lor si de a nu degaja mult fum. Astfel, carnea sau chiar legumele pregatite pe o astfel de piatra se gatesc in sucul lor propriu. Piatra reuseste sa-si pastreze temperatura optima pentru pana la 45 de minute, in acest fel, ultima bucatica va fi la fel de fierbinte şi delicioasa ca prima. Poate cel mai important beneficiu in gatitul pe piatra este faptul ca ai libertatea de a-ti pregati carnea exact pe gustul tau.

Acest concept revolutionar va ofera ocazia unica de a experimenta prepararea mesei perfecte la care ati visat intotdeauna, fara adaos de uleiuri si grasimi , gatita dupa bunul plac , proaspata si care nu se raceste niciodata.

Intreaga echipa a restaurantului nostru este atent pregatita pentru a va oferi o experienta gastronomica de neuitat. Fie ca dorinta dumneavoastra este de a va prepara cu mana dumneavoastra masa sau veti ruga unul din ospatarii nostrii sa va prepare comanda in fata dumneavoastra, spectacolul din spatele gatirii acestor feluri minunate va va incanta cu siguranta!

Este o metoda de gatit rapida si distractiva unde, nici modul de prezentare nu este mai prejos.

hotstones2

Pasi pentru prepararea unei mese savuroase si sanatoase:

  • Piatra vulcanica este incalzita in prealabil, pana la temperatura de maxim 450 grade;
  • Peste aceasta se poate presara sare de mare benefica sanatatii, dar si eficienta impotriva lipirii produselor de piatra incinsa;
  • Se aseaza preparatele deja pregatite pentru gatit si timp de minim 30 secunde este indicat ca acestea sa fie tinute pe piatra pentru a sigila fibrele. Astfel, preparatul isi va pastra savoarea pe toata durata gatitului;
  • Apoi, bucatile se intorc pe partea cealalta, insa fara a intoarce preparatul de mai mult de 2 ori pe fiecare parte;
  • Produsul este mentinut pe piatra si, in functie de preferintele fiecaruia, poate fi gatit intr-o multitudine de moduri;
  • Primesti la masa piatra vulcanica cu bucatile de carne intregi, 3 boluri cu diferite sosuri, garnitura si salata de cruditati.

Si pentru a indeparta orice indoiala in privinta acestui mod inedit, pentru secolul XXI, de preparare al alimentelor va aducem in spatele cortinei, la locul manipularii pietrelor:

  • Pietrele folosite pentru preparatele noastre sunt pietre de gatit ,provenite din roca vulcanica importata din Africa.
  • Acestea sunt manipulate cu grija si utilizate la temperaturi propice pentru ca dumneavoastra sa beneficiati din plin de acest minunat mod de pregatire al mesei. Pietrele sunt mentinute in cuptor la o temperatura pentru un maxim confort in pregatirea unei mese extraordinar de gustoase.

Va invitam sa savurati o serie de preparate asa cum nu ati mai incercat pana acum. Suntem siguri ca gustul de neegalat, calitatea extraordinara a preparatelor, dar si atmosfera relaxanta impreuna cu profesionalismul servirii va vor incanta simturile si va vor imbia sa reveniti.

masa2 - Copy